Rakennuksen luonne ja koko vaatii yhteistyöyrityksiltä hyvää kilpailukykyä, korkeaa laatua, pieniä mittasuhteita sekä kohtuullista hintaa.
Yksiö Puutarhassa toimii yhteistyössä tarkkaan valikoitujen ja laadukkaiden yritysten kanssa: 

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

Yksiö Puutarhassa rakennetaan Woodprime OY:n nykyaikaisella ja pitkälle kehitetyllä tehtaalla Voikkaalla. Woodprime on ollut yhteistyössä jo projektin alkumetreiltä saakka ja yhteistyö on ollut todella mutkatonta.

Yksiö Puutarhassa kokee tärkeäksi, että rakentaja on suomalainen ja korkeat laatukriteerit täyttävä luottettava yritys. Tämän vuoksi Woodprime on selvä valinta projektin toteuttajaksi.

Avarakatseinen ja vankan kokemuksen omaava Woodprime on erikoistunut puuelementteihin. Woodprime vastaa rakennuksen rakennesuunnittelusta sekä tilaelementtien toteutuksesta.

———————————————————————————

hr-ikkunat-logo

Ikkunat toimittaa HR-Ikkunat Ruhkala OY
Lähetin tarjouspyynnön jokaiselle löytämälleni ikkunavalmistajalle Suomessa. Tarjouskilvan ylivoimanen voittaja oli HR-Ikkunat.

HR-Ikkunat on todiste siitä, että Suomessa voi vielä saada korkeata laatua kohtuulliseen hintaan.
Perheyritys on toiminut jo vuodesta 1957.

logo_isoniemi

Ovet toimittaa Isoniemen puusepänliike OY, joka on
HR-Ikkunoiden kanssa yhteistyössä toimiva yritys.

Yritys on jo 80-vuotias ja referensseihin kuuluu mm. Ovien toimittaminen Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitoksen asuntomessuille tekemään Piiri-taloon.

Muistan jo asuntomessuilla taloa katsoessani kiinnittäneen huomiota laadukkaisiin oviin. Näin onkin erittäin mukava saada myös omaan projektiin Isoniemen tuottamat ovet.

———————————————————————————

Rudus-logo_RGB_300dpi_450leveys

Rudus toimittaa projektin kiviainekset, kierrätysbetonin ja betonin.

Betorock on kierrätettyä betonia. Kun rakennus puretaan, syntyy valtavasti jätettä. On hienoa, että tätä materiaalia ei enää koeta jätteeksi vaan se pyritään käyttämään uudelleen. Betoni murskataan, tutkitaan ja näin siitä tuli Betorockia. Betorock on halvempaa ja sillä voidaan muodostaa paremmin kantavia pohjia kuin tavanomaisella soralla. Mallikappeleen tontilla Betorockia käytetään tonttitien pohjaksi.

Maa-ainesten määrien hahmottaminen on vaikeata. Se on myös osana omakotitaloprojektien ensimmäisiä urakoita ja yleisin syy miksi rakennushanke ei pysy budjetissa. Rudus on oivaltanut, että tähän tarvitaan helpotusta.

Ruduksen sivuilla on oiva laskuri, joka auttaa omakotitalorakentajaa hahmottamaan maa-aineksen hinnat. Käy tutustumassa: Klikkaa tästä!

Maailma muuttuu. Ekologisuus ei ole enää vain sanoja, vaan monelle yritykselle osa toimintaa. Kierrätysbetonin lisäksi Rudus huomioi maanottopaikkojen luontoarvoja.

Hymyilyttää, että 378 miljoonan euron liikevaihdolla toimiva yritys huomioi törmäpääskyjen pesinnän. Kuka olisi rohjennut arvata näin 20 vuotta sitten. Mahtavaa!

Käy katsomassa törmäpääskyjen pesiä Ruduksen tuotantoalueella.

Julkaisu käyttäjältä RudusLumo.

———————————————————————————

Imprimer

Isoverin villat eristävät Yksiö Puutarhassa rakenteet. Lasivillan valmistukseen käytetyistä raaka-aineista n.80% on kierrätettyä lasia.

Kierrätyslasin käyttö pienentää lasivillan elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia huomattavasti.

Pääset tutustumaan Isoverin julkaisuun projektista tästä.

———————————————————————————
Imprimer

Gyproc toimii Yksiö Puutarhassa kipsilevyjen toimittajana. Koska Yksiö Puutarhassa on täydennysrakentamiseen suunniteltu rakennus, tulee monella tontilla vastaan tilanne, jossa rakennukset sijaitsevat lähekkäin. Näin ollen paloturvallisuus on hyvin keskeisessä osassa suunnitelua.

Yksiö Puutarhassa omaa EI30 – molemmin puoleista paloa vastaan – seinärakenteen. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennus voidaan sijoittaa tavanomaista lähemmäksi muita rakennuksia.

Puurakennuksessa tämä on mahdollista kustannustehokkaasti vain kipsilevytyksellä.

Kipsilevyt auttavat merkittävästi myös aikaansaamaan massaa rakenteisiin. Tämä on tärkeätä silloin kun rakennetaan alueelle, jossa on vaatimuksia ääneneristävyydestä.

Rakennuksessa käytetään viittä erilaista Gypric:n levyä ja kymmentä muuta heidän tuotettaan. Jokaiselle tilalle ja tarpeelle löytyy oma, juuri tähän tarkoitukseen soveltuva levy. Näistä tarkemmin videolla!

Pääset tutustumaan Gyprocin julkaisuun projektista tästä!

———————————————————————————
Imprimer

Weber toimittaa Leca Lex harkot, laastit ja pinnoitteet rakennuksen sokkeliin.

Harkkojen käyttö helpottaa rakennuksen sijoittamista kaltevalle tontille kustannustehokkaasti. Harkkojen avulla sokkelin porrastaminen käy helposti.

Weber omaa todella laajan tuotevalikoiman, joka yltää perustuksista aina kylpyhuoneeseen saakka. Harkkojen lisäksi Weber toimittaa kylpyhuoneen märkätilajärjestelmän, jolla saavutetaan varma kosteuden eristäminen rakenteista. Lisää tästä videolla!

———————————————————————————

samsung logo

Samsung mahdollistaa projektin sähköisen viestinnän uudella Samsung Galaxy S5 Active älypuhelimella sekä Galaxy Tab Actice tabletilla.

Rakentamisessa hyvät yhteydet ovat olennaisia. On tärkeätä voida lukea maileja, soitella ja ottaa kuvia työmaalla – välillä kovissakin olosuhteissa. Hyvät ja luotettavat yhteydet säästävät aikaa ja näin myös rahaa.

Projekti on vienyt jo kolmen (muun valmistajan) puhelimen paremmille kentille. Ensimmäinen puhelin kastui taskuun alkukesän sataissa maatöitä tehdessä. Tämän jälkeen päätin ostaa puhelimen, joka olisi suunniteltu koviin olosuhteisiin. Puhelimessa olikin hyvä suojaus mutta valitettavasti sisusta ei ollut suojaamisen arvoinen – puhelin kaatui vähän väliä. Tämän jälkeen päätin ostaa puhelimen, joka olisi varmakäyttöisin mutta suojaamaton. Se puolestaan tuhoutui ironisesti vesivahinkoon.

Nyt vihdoin, minulla on puhelin joka on suojattu vedeltä, pölyltä ja tippumiselta – ja kaiken lisäksi puhelin on myös sisuksiltaan viimeisintä huutoa.
Puhelimesta ja tabletista innostuneena voin vihdoin aloittaa myös Instagramin käytön – nyt kun myös kamera ominaisuudet ovat kohdillaan.

———————————————————————————

nerkoon-hoylaamo

Nerkoon höyläämö tuottaa rakennuksen hienon puutavaran.

Tämä pitää sisällään julkisivulaudoituksen, vuorilaudat, smyygit, sekä molemmat lattiapinnat.

Koska rakennuksessa on monta erikoista piirrettä – kuten julkisivut sekä välipohjan lattiapinta – on oleellista, että näissä käytettävät materiaalit ovat laadultaan priimaa.

Etuna on myös, että materiaali tulee pohja + yksi pintakerros maalattuna. Tämä on huomattavasti tehokkaampaa kuin paikalla maalaaminen.

Nerkoon höyläämö toteuttaa profiileja myös omilla uniikeilla mitoilla. Tällaisia ovat esimerkiksi vuorilaudat ja smyygit.

Omien profiilien käyttö ei ole merkittävästi kalliimpaa kuin bulkkilaudan käyttökään ja näin saavutetaan juuri halutunlainen lopputulos. Tällainen ratkaisu voi myös vähentää tehtaalla suoritettavan työn määrä ja näin olla hyvinkin kustannustehokasta.

7
Kuva toteutettavasta välipohjasta.
———————————————————————————

logo_metsawood

Metsä Wood tuottaa rakennuksen portaiden ja kaapistojen koivuvanerit sekä rakennuksen alapohjassa käytettävät Kertopuu palkit.

Vaneri CNC-työstetään monimutkaisiin muotoihin ja liitetään tontilla toisiinsa. Portaiden osalta testaan viittä erilaista liitosta ja tutkin tämän rakennustekniikan mahdollisuuksia soveltua myös suuremmissa määrin rakentamiseen. Jatkossa mahdollisesti julkisivuissa, sisäseinissä ja katoissa pintana voisi olla myös CNC työstetyt levyt. Näin voidaan saavuttaa suurta säästöä käytettävissä työtunneissa.

Molempien materiaalien osalta saavutetaan mittatarkkuutta, jäykkyyttä sekä minimoidaan mittojen elämistä – huomattavasti suuremmissa määrin kuin tavanomaista puuta käytettäessä.

porras_luonnos
Luonnoskuva portaista:

———————————————————————————
logo_rgb_br150korkea

Hanat ja suihkut toimittaa Oras. Oras on tunnettu suomalainen hanavalmistaja, joka on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Hanat tulevat olemaan hyvin nykyaikaisen näköisiä ja silmää hiveleviä. Valitsin tuotteet toiminnallisuutta ja esteettisiä ominaisuuksia silmällä pitäen.

Lisää tietoa hanavalinnoista ja myös kuvia tulossa piakkoin!

———————————————————————————

icopal-logo

Icopal toimittaa rakennukseen bitumituotteet. Näistä merkittävin on TopSafe Noxite – huopakatto.
Noxite on ekologinen valinta ja sopii näin Yksiö Puutarhassa teemaan.

Noxite neutraloi ilmasta haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Tästä tarkemmin myöhemmin.

Pääset tutustumaan Icopalin julkaisuun projektista tästä!

———————————————————————————

finnforta_400x76px

Maatyöurakkaa kilpailutin noin 20 eri yrityksen kesken. Näistä urakkaan valikoitui Finnforta OY. Finnforta vastaa mallikappaleen maatöistä, sekä anturan ja sokkelin urakoinnista.

Maatöiden kilpailuttaminen on hankalaa, mikäli tehdään jotakin poikkeuksellista. Hintahaitari eri yrityksien tekemissä tarjouksissa oli käsittämättömät 8-60 te.

Finnforta voitti kilpailun: selkeällä tarjouksella, luotettavalla olemuksella ja tiedoilla, hyvällä sopimuspohjalla ja oikealla asenteella. Hinta oli myös järkevä.

Useasti maatyöurakoitsijoilla on mieltymys käyttää suuria koneita ja edetä työssään välttäen tarkkuutta ja malttia vaativia työn osia. Kilpailuvaiheessa aloitin tontin ja urakan esittelyn kertomalla, että tonttitiellä oleva omenapuu tulee siirtää. Katsoin aina urakoitsijan reaktiota sanomaani. Finnforta läpäisi tämän testin hienosti vastaamalla: Selvä.

Työt tontilla ovat maatyö ja perustus urakan osalta tulleet päätökseen. Urakkaan kuului myös edellämainitun omenapuun lisäksi muutaman tuijan siirtäminen, hulevesialtaat sekä työskentelyä puiden ja rakennusten välittömässä läheisyydessä. Työt sujuivat mallikkaasti ja voin suositella urakoitsijaa erittäin lämpimästi muillekin!

Vantaan Sanomien juttu tontilta, klikkaa.

Kuva omenapuusta uudella paikallaan. Omenapuu ei valitettavasti kestänyt kuukauden pituista hellejaksoa ja joudumme hankkimaan tilalle uuden. Siirto kuitenkin vakuutti mieleni siitä, että juuri tähän kohtaan puu tarvitaan.

IMG_0488

———————————————————————————

Logo-70X4

Mallikappaleen sisustussuunnittelusta vastaa Punavuoressa toimiva A&A design -sisustussuunnittelutoimisto.

A&A vastaa myös osittain sisustuksen tavarantoimituksista. Heti ensimmäisestä palaverista lähtien pystyi huomaamaan, että A&A jakaa samat ajatukset projektia koskien.

Suunnitelmissamme on, että asiakas voisi halutessaan saada talon lisäksi myös sisustussuunnitelman. Voit seurata heitä myös:  www.facebook.com/AADesignHelsinki

———————————————————————————

cnc-siponen_logo
CNC-Siponen OY vastaa rakennuksen CNC-työstetyistä osista – portaista ja välipohjan nyrjähdyksenestolevyistä. Molemmat tulevat funktioidensa lisäksi olemaan katseen vangitsijoita.

Digitaalisen kuvan tuottaminen fyysiseksi muodoksi esimerkiksi juuri portaissa tai näiden kaiteissa on nykyään mahdollista kustannustehokkaasti.

Tämä mahdollistaa kuvataiteen tuomisen takaisin arkkitehtuuriin myös tavanomaisen hintaluokan rakennuksissa. Kuvia portaista tulossa myöhemmin!

———————————————————————————

abloy

Abloy toimittaa vastaa rakennuksen lukituksesta. Abloyn lukot ovat varma valinta. Ne ovat luotettavia ja hyviksi todettuja.
Lukkojen lisäksi rakennukseen tulee Abloyn Tunne painikkeet.

Koska rakennuksen ulko-ovet ovat suureksi osaksi lasia, näkyy molemmat painikkeet molemilta puolilta. Näin ollen oli tärkeätä löytää painike, joka ei ole vain hyvännäköinen vaan sopii yhtälailla sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

———————————————————————————
Humis_logo_vaaka_v

Humis on kahden nuoren miehen omistama sähköurakointifirma, joka työllistää jo kahdeksan henkilöä ja kasvaa rivakasti.

Tonttikohtaiselle sähköurakoinnille tulikin yhtäkkiä kova kiire kun vanhan saunan pihan yli kulkeva sähköjohto piti saada pois, jotta kaivinkone mahtuisi tontille.

Kilpailutin viisi firmaa. Päätin, että hyvän tarjouksen antanut ja nopein saa koko urakan.

Humis oli haukkana paikalla aamulla kello 8.00. Sähköjohdon poistoon meni muutama minuutti ja sitten käytiinkin tulevaa urakkaa suullisesti läpi.

Jälleen yksi yritys, jolla työmotivaatio sekä into on kohdillaan!

Tästä piakkoin lisää!

———————————————————————————

PS_logo_slogan_blue

Putkisuora OY on Vantaalla toimiva erittäin pätevä LVI-alan yritys, joka suorittaa rakennuksen vesi- ja viemäriputkien asennukset kalusteineen.

Nopeaa ja pätevää toimintaa. Viemäriputkien osalta ajattelin ensiksi tehdä asennuksen itse. Päätin kuitenkin luovuttaa urakan Putkisuoralle. Olin varannut hommaan aikaa kaksi päivää mikäli tekisin asian itse. Tulin ensinmäisenä päivänä lounasaikaan tontille ja huomasin ilokseni että urakka oli jo suoritettu.

Mallikappaleen kohdalla vesiputkien asennukset tehdään pinta-asennuksin. Jatkossa vesiputket kuljetetaan kokonaisuudessaan rakenteissa.

Olen pyrkinyt kyselemään jokaisen urakan suorittajalta neuvoja suunnitteluun pohjaksi siitä kuinka asioita voitaisiin tehdä jatkossa paremmin. Putkisuoralta sai heti hyviä vinkkejä kuinka asioita voisi jatkossa toteuttaa entistä jouhevammin.

———————————————————————————
Logo_hiekkaa_fi

Hiekkaa piste fi on hyvä tapa tilata hiekkaa tontille. He kuljettavat Ruduksen kiviaineet talon pohjaksi. Heillä on hihna-auto, jolla kiviaines saadaan ahtaaseenkin nurkkaan.

Tontilla pohjoisempi rakennuksista sijaitsee noin 22 metriä lähimmästä auton paikasta. Tämä ei ollut ongelma vaan kivet lensivät paikoilleen ilman, että niitä tarvitsi kantaa. Tämä säästää aikaa ja hikeä.

Kuva tuosta 22metriä pitkästä kiveä syöksevästä hirviöstä:

hiekkaapistefi

———————————————————————————

siisti_piha_logo.rtf

Siisti Piha helpottaa pihatöitä tontilla. Mallikappaleen tontilla sijaitsee kaksi piharakennusta, joista toinen
puretaan.

Purku tuottaa paljon jätettä, joka on syytä lajitella. Tontti on ahdas ja vaikeakulkuinen. Etenkin kun purkaminen tapahtuu ennen kuin pihatie on rakennettu. Vaihtolava saatiin mahtumaan naapurin puolelta lähelle purkutyötä.

Siisti Pihan 1m3 ja 2,4m3 säkit mahtuvat tontille vaikkapa kainalossa kuljetettuna. Pois ne saadaan kätevästi rekan Hiab-nosturilla.

Purkutöissä vanhasta rakennuksesta löytynyttä sahanpurua ei vaihtolavalla voisi kuljettaa ollenkaan. Vaihtolavaa ei olisi myöskään järkeä ottaa jokaiselle erikseen lajitellulle jätteelle.

Tämän vuoksi pienemmät säkit toimivat mainiosti.

———————————————————————————

logo-citymetsurit

Citymetsurit toimii mallikappaleen tontin puunkaatajana. Tontilla sijaitsee kolme hyvinkin hankalaa ja suurta kuusta, joita naapuritkin ovat toivoneet kaadettaviksi.

Puut täytyy kaataa osissa. Metsuri kiipeää latvaan ja tiputtaa puun palasina alas. Työ on hyvin haastavaa tilan ahtauden ja rakennuksien läheisyyden vuoksi.

Haastavuuden vuoksi työhön täytyy käyttää osaavia ammattilaisia, joilla on vakuutukset kunnossa.
Kaadettujen puiden tilalle – hieman eri kohtaan – istutetaan uusia puita.

———————————————————————————
marko_web

Projektin valokuvauksesta vastaa Marko Laukkarinen.
Tämä ei suurempia esittelyjä kaipaa, antaa kuvien puhua puolestaan. Mahtavaa!

PR0A3480
Kuva alakerrasta iltasella. Marko Laukkarinen
———————————————————————————

Projekti on diplomityö Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitokselle. Valvojana toimii asuntosuunnittelun professori Hannu Huttunen

———————————————————————————

 

Lämmitysjärjestelmäksi on valikoitunut erittäin nykyaikainen, helppo ja nokkela DeviCell – lattialämmitys.


Järjestelmää säädetään seinään upotetulta kosketusnäytöltä nimeltään Devireg Touch. Näin asukas voi helposti säätää lämmityksen vastaamaan kulloistakin tarvetta. Talo viilenee kun siellä ei oleilla ja lämpenee nopeasti tarvittaessa.

Devireg Touch:n käyttöä kuvaava video:

DeviCell levyt ja kaapeli:

devi3

Järjestelmä soveltuu oivasti pieneen rakennukseen, sillä se vaatii vain 13 mm asennuskorkeuden. Näin huonekorkeutta voidaan kasvattaa,  mikä puolestaan luo avaruutta alakertaan.

Projektin suunnittelussa yksi suuri painoarvo on ollut käytettävien tuotteiden laadun lisäksi niiden asennushelppous. Näihin molempiin seikkoihin DeviCell on ilmiömäisen hyvä valinta.

Pääset tutustumaan Devin julkaisuun projektista tästä!

———————————————————————————

puustellilogo150       puustellimiinus_150_250

Miinus on makeinta mitä keittiösuunnittelussa on tapahtunut pitkään aikaan. Klikkaa logoa ja käy tutustumassa itse!

Pitkän ja huolellisen valikoinnin jälkeen mallikappaleen keittiöksi on valikoitunut Puustellin uusin keittiömalli Miinus.
Puustelli on suomalainen ja tunnettu hyvästä laadustaan.

Miinus sopii projektiin paremmin kuin mikään muu keittiö. Se on kuin luotu toimimaan yhdessä Yksiö Puutarhassa kanssa. Keittiö on suunniteltu uusiksi ja tuloksena on ristikkorakenteinen ja huomattavasti tavanomaista ekologisempi keittiö.

Miinus omaa jopa 50 % pienemmän hiilijalanjäljen ja sen materiaalit ovat 100 % kierrätettäviä.

Samalla allekirjoitettiin sopimukset jatkoa ajatellen. Puustelli tulee toimittamaan keittiöt kaikkiin muuttovalmiisiin Yksiö Puutarhassa – rakennuksiin.

Valittavana tulee olemaan kolme erilaisen hintaryhmän keittiötä, joissa asiakas pääsee helposti valitsemaan keittiön ulkonäköön ja kodinkoneisiin liittyviä ominaisuuksia.

Puustelli Miinus Facebooksivut: https://www.facebook.com/PuustelliMiinus

———————————————————————————

AIRAM LOGO

Airam valaisee Yksiön Puutarhassa. Rakennuksen sisävalaistus perustuu kiskoilla oleviin spottivaloihin. Alakerrassa kiskot ja valaisimet ovat hieman pienempiä ja mustia. Väriltään ne sopivat hyvin yhteen keittiön kanssa. Yläkerrassa kiskot ovat suuremmat ja valkoiset – ne myös kulkevat toiseen suuntaan.

Valoilla saadaan mielenkiintoisesti korostettua mallikappaleen välipohjaa, joka päästää valoa rimoituksensa läpi luoden jännittävän mutta suojaisan tunnelman.

Rakennuksen portaat valaistaan Led-nauhoin, jotka upotetaan porrasaskelman alapintaan. Tämä idea syntyi käydessäni Airamin esittelytilassa juttelemassa projektista – heidän ehdotuksestaan.

Rakennuksen ulkovalaistukseen käytetään Airamin erittäin kestäviä ulkovalaisimia. Pihatie valaistaan muutamilla pienillä pylväsvalaisimilla ja pihan olennaisia kohtia – kuten hulevesialtaita ja puita – korostetaan muutamalla puutarhan kohdevalolla.

Airam tarjoaa valaistuksen myös avajaisjuhlaan.

led-puutarhavalo_02
Kuva pihan kohdevalosta.

Voit seurata Airamia myös Facebookissa.

———————————————————————————
Enervent_logo

Yksiö Puutarhassa ilmanvaihto hoidetaan suomalaisella Enervent ilmanvaihtolaitteistolla.
Mallikappaleessa käytetään Plaza ilmanvaihtolaitetta. Suhteellisen pienen kuutiomäärän omaavassa rakennuksessa konetta voidaan käyttää hyvinkin pienellä käyttöasteella, joka tarkoittaa erittäin hiljaista käyntiä ja potentiaalia suurempaankin ilmanvaihtoon esimerkiksi juhlien aikana.

Lämmöntalteenotto on parasta luokkaa ja kesällä kone pystyy ottamaan myös viileää talteen.

Laitteen yhtenä hienona ominaisuutena on kosteudensäätely. Kesäisin laite poistaa kosteutta sisäilmasta ja talvella puolestaan jättää huoneilmaan hieman kosteutta. Näin saavutetaan mukava ja terve sisäilma vuoden ympäri.

Laitetta ohjataan kehittyneen eAir-ohjaimen avulla. Ohjain on siisti ja viimeistelty kosketusnäytöllinen kaukosäädin.
Kehittyneiden ohjaintoimintojen avulla saavutetaan energiatehokkuutta ja ekologisuutta.

———————————————————————————

vallila_mustatausta

Verhojen tulo rakennukseen muuttaa rakennuksen työmaasta kodiksi.

Vallila Interior toimittaa rakennuksen tekstiilit. Verhot, matot, pussilakanat ja keittiön pientekstiilit.

Kokonaisuuteen kuuluu myös verhojen mittaus- ja asennuspalvelu. Tekstiilien merkitys rakennuksen sisustuksessa ja arkkitehtuurissa on olennainen. Kävimme Vallilan kanssa läpi millaista sisustusta haluamme luoda. Vallila vaikutti rakennuksen ilmeeseen merkittävästi, itse olisin aluksi päätynyt yksinkertaisempaan ilmeeseen mutta Vallila sai minut vakuutettua pirteemmän ilmeen kannalle.

Vallila onnistui tuomaan pirteyttä rakennukseen tekstiiliensä välityksellä. Alakerran verhoiksi valitsimme Caranbola-kankaan mustavalkoisella taustalla, punavihrein linnuin. Yläkertaan valitsimme Caranbola-kankaan sinisenä. Yläkerrassa on myös toiset verhot, siniset Pilvi-verhot, jotka päästävät valoa lävitseen mutta luovat yksityisyyttä. Yläkerran matto on turkoosi Glorya matto ja alakerrassa beige Syvämeri matto.

Keittiön välitilassa kokeilemme Vallilan Kuiske kuvion saattamista laserleikattuna lentokonevanerille. Tästä lisää myöhemmin.

verhokuva
Kuva yläkerrasta verhojen saapumisen jälkeen.

———————————————————————————

Pukkila140_White_bluebackground

Pukkilalta tulee rakennuksen laatat. Pukkila on Suomen ainoa keraamisia laattoja valmistava yritys ja sen historia alkaa jo vuodesta 1874.

Laattatyyppien valinta on vielä käynnissä ja siitä lisää infoa piakkoin!

———————————————————————————

LAMMIP

Lammitassua käytetään mallikappaleen anturan valumuottina. Tavanoimaiseen puukehikon rakentamiseen verrattuna Lammitassu säästää merkittävästi aikaa.

Käy kurkkaamassa Lammitassun todella helppo asentamistapa.

———————————————————————————
IlvesMaalit_logo

Rakennus tullaan maalaamaan Ilvesmaaleilla. Ilvesmaalit toimittavat mallikappaleen, sisä-, ulko- sekä pohjamaalit. Ilvesmaalit on suomalainen maalivalmistaja.

Testimenestyjä. Ilves remonttimaali on testimenestyjä juuri ilmestyneessä TM Rakennusmaailma lehden testissä. Testimenestymisen lisäksi maalit ovat järkevän hintaisia.

Mallikappaleen osalta maalaus tullaan suorittamaan vasta tontilla suurten maalaustalkoiden merkeissä. Tästä myöhemmin lisää!

———————————————————————————

VILPE Innovative and Easy

Rakennuksen katon läpiviennit ja poistoputket ovat kotimaiset Vilpe:t, jotka toimittaa SK-tuote OY.

Rakennuksen poikkeuksellinen kattokulma mahdollistaa suuremman sisätilan ilman, että räystäskorkeus nousee. Jyrkästä kattokulmasta johtuen jouduimme kuitenkin päätymään monissa tapauksissa poikkeuksellisiin ratkaisuihin.

Aluksi jyrkkä kattokulma tuntui vaikealta koska siihen ei käynyt yleisimmät ratkaisut esimerkiksi juuri läpivientien osalta.

Vilpeltä löytyi kuitenkin ratkaisu tähän. Heidän 60 asteen läpivienti- ja poistoputkisarja löytyy vieläpä oikean värisenäkin.

Kuvia tulossa asennuksen jälkeen!

———————————————————————————

Suomen-LVI-Suunnittelu

Suomen LVI-suunnittelu OY vastaa rakennuksen LVIS – suunnittelusta. Toimisto omaa mukavan henkilökunnan lisäksi erittäin hyvän kokemuksen pientalojen suunnittelusta.

Yritys vastaamyös mallikappaleen osalta kiinteistön vesi-, viemäri- ja ilmanvaihdon-työnjohdosta. On tärkeätä, että suunnitelmat ja eri alojen vastaavat mestarit tulevat samasta yrityksestä. Näin säästytään turhilta kommunikaatiokatkoksilta ja säästetään aikaa ja rahaa.

———————————————————————————

JFFILMS_ilmeen_ideoita_X

Projektista kuvataan video, jonka tarkoitus on kertoa projektin etenemisestä, tehdyistä valinnoista, tekijöistä,
tuotteista ja palveluista joita yhteistyössä olevat yritykset tarjoavat. Videosta on tulossa korkeatasoinen.

Videon tuottaa Junkyard Films. Yritys on uusi ja omaa mahtavan asenteen työhönsä.

Esimakua heidän töistään:

Yksiö Puutarhassa @Mun Vantaa 10.4.2014 from Junkyard Films on Vimeo.

Voit seurata heitä:
FB:ssä: https://www.facebook.com/JunkyardFilmsOfficial
Sekä Vimeossa: https://vimeo.com/junkyardfilms

———————————————————————————

SKT_Suomi_Logo_svart_FI

Omakotitalon rakentamisessa tärkeintä on yllätyksiin varautuminen. Se auttaa pysymään aikataulussa sekä budjetissa. Se myös helpottaa suunnitelmissa pysymistä sekä toimii pohjana hyvälle rakentamisen laadulle.

Yksi yleisimmistä yllätyksistä on maaperä. Mallikappaleen kohdalla se on kallion pinnan korkeus.

Koska tontti sijaitsee alempana kuin tien alla kulkeva viemäri, joudutaan jätevedet pumppaamaan ylöspäin tuolle korkeudelle. Ongelma on hyvinkin yleinen täydennysrakentaessa.

Mallikappaleen osalta ongelmaa terävöittää vielä se, että kallio kulkee osittain hyvinkin lähellä maanpintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jätevesipumppaamon täytyy olla hyvinkin matala jotta räjäytuksiltä vältytään. Pumpun täytyy olla myös repijäpumppu, jotta siitä lähtevät putket eivät tukkiudu.

SKT Suomi OY on ongelman ratkaisu. Heiltä löytyy täysin asennusvalmis pumppaamo, jonka korkeus on vain hieman yli metrin. Tämä on puolet tavanomaisesta.

Pumppu on tehokas, varma ja se omaa hyvin pitkän huoltovälin.

Näin säästytään kalliilta ja riskialttiilta louhinnalta ja säästetään aikaa ja rahaa. Tämän lisäksi pumppaamon hyvänä puolena on, että siitä lähtevä viemäri on paineviemäri jota voi käännellä ja väännellä. Näin viemäri voi kulkea epätasaisessakin maastossa ja kierrellä esteitä – toisin kuin tavanomainen jäykkä viemäri.

———————————————————————————

kake-logo

Kalustokeskus vuokraa mallikappaleen maatöitä varten kaivinkoneet.

Urakoitsijan käyttämä kaivinkone on 6 tonninen Yanmar robotiltillä. Koska tontti on pieni ja projektissa olennaista on säilyttää kasvillisuutta sekä tontin tunnelmaa, on tärkeätä että käytettävä kone on hyvinkin pieni. Nykyään pienissäkin koneissa riittää vääntöä suurtenkin kivien siirtelyyn.

Itse innostuin vuokraamaan vielä toisenkin koneen. Kone on hyvin pieni mutta kokoonsa nähden uskomattoman vahva. Se kykeenee siirtämään suurimmatkin kivet. Vaikka nostaminen ei suurien kivien osalta onnistukkaan niin kone jaksaa työntää ja vetää niitä. Koneen käyttö on erittäin helppoa. Ilman aikaisempaa kokemusta koneen oppii muutamassa tunnissa niin hyvin, että hommat sujuvat jo rivakasti. Näin koneen vuokraaminen on järkevää myös tontinomistajalle / kuluttajalle.

koneen kayttaja

Kuva innostuneesta koneen käyttäjästä.

Vuokraan kuuluu myös kaksi eri kauhaa. Leveämpi kaivamista ja levitystä varten sekä kapeampi, jolla on hyvä kaivaa kapeampia kohteita sekä esimerkiksi irroittaa kantoja.

Vuokraaminen on kätevä tapa toimia työkoneiden osalta. Koneet ovat kalliita ja monimutkaisia, vuokraaminen puolestaan suhteellisen halpaa ja erittäin helppoa.

Kavinkone oli aamulla tontilla valmiina töihin juuri niinkuin oli sovittukin. Vuokra-aika oli myös mukavan joustava. Tarvitsin pienempää konetta arvioitua kauemmin ja vuokra-ajan lisääminen onnistui mukavasti vain ilmoittamalla.

———————————————————————————

logo

Mallikappaleen tontilla kasvoi aikoinaan kuusi kuusta. Kuuset olivat valtavia ja näin ollen myös niiden kannot ja juurakot olivat suuria.

Puiden sekä kantojen poisto on ollut suuri urakka. Juuri sellainen urakka mihin moni ei varmasti osaa riittävästi varautua omakotitaloprojektia suunnitellessaan.

Kantojen kaatopaikkamaksut ovat suuret. Tämän lisäksi tuntuu järjettömältä heittää niin suurta massaa hukkaan.

Puukierrätys Sakajo OY tarjoaa huomattavasti järkevämmän ratkaisun. Puukierrätys Sakajo tulee tontin reunaan keräysautolla ja ottaa kannot kyytiinsä. Kannot silputaan ja silppu käytetään kaukolämmön tuottamiseen.

Jälleen yksi hieno esimerkki siitä, kuinka kaikki voidaan käyttää järkevästi hyödyksi kaikkia osapuolia miellyttävällä tavalla.

Kuva kannoista odottamassa uutta tarkoitustaan.

IMG_0507

Pääset tutustumaan toimintaan heihin Facebookissa.
———————————————————————————

woodsaver

Woodsaver on yhden miehen puusepänliike. Einari Saarinen valmistaa mallikappaleen yläkerran kaapin / hyllyn / tv-tason. Tämän lisäksi myös kylpyhuoneen allastaso säilytystiloineen tulee olemaan samaa kädenjälkeä. Pienien mittojen ja taivutetun muotonsa vuoksi ratkaisua ei löytynyt tavanomaisista tuotteista. Näin saavutettiin tilaan ja rakennuksen teemoihin hyvin sopiva kaluste.

Luvassa on jännä kokeilu, jossa yhdistetään eri huonekalujen ominaisuuksia yhdeksi muuntautuvaksi tuotteeksi.

———————————————————————————
Print
Colornova OY toimittaa lattioiden ja pöytätasojen pinnoitteet.

bloom_logo

Bloom on ympäristöystävällinen ja vesiliukoinen puunkäsittely- sarja ja sopii näin hyvin Yksiö Puutarhassa teemaan!

liberon

Liberon tuotteilla käsitellään Yksiö Puutarhassa mallikappaleiden kiinteät puukalusteet, kuten esimerkiksi yläkerran luonteelle hyvin keskeinen kaapisto.

———————————————————————————

HBC_SERVICE
Tulostus. Projekti on vaatinut valtavan määrän paperityötä ja näin myös suuren määrän tulostusta. Tässä yritys, jota voi lämpimästi suositella aina kun tulostustarvetta on!

———————————————————————————

Yksiö Puutarhassa Kiittää lämpimästi yhteistyössä toimineita yrityksiä avusta mallikappaleen tuottamisessa.