Mallikappaleen sisustussuunnittelusta vastaa itseni lisäksi A&A Design.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Logo-70X4

Mallikappaleen sisustussuunnittelusta vastaa Punavuoressa toimiva A&A design -sisustussuunnittelutoimisto.

A&A vastaa myös osittain sisustuksen tavarantoimituksista. Heti ensimmäisestä palaverista lähtien pystyi huomaamaan, että A&A jakaa samat ajatukset projektia koskien.

Suunnitelmissamme on, että asiakas voisi halutessaan saada talon lisäksi myös sisustussuunnitelman. Voit seurata heitä myös:  www.facebook.com/AADesignHelsinki

20150324_083842

Kuva uudesta Elem ruokapöydästä ja nahkaisista tuoleista.

———————————————————————————
TEMPUR
Tempur toimittaa mallikodin patjat ja tyynyt.

Rakennustyöt, etenkin kesällä tapahtunut suuritöinen kivienpyörittely otti kunnon päälle. Tämän jälkeen olen oppinut arvostamaan lepoa sekä sängyn merkitystä lihasten hyvinvoinnille.

Aikaisemmissa sängyissä herätessä selkä ei usein tuntunut levänneeltä. Otin yhteyttä Tempur:iin ja kävimme läpi haluamani ominaisuudet ja löysimme ominaisuuksia vastaavan patjakokonaisuuden.

Palaveri, jossa saa olla maaten. Halusin patjan, joka tuntuu tukevalta mutta kuitenkin antaa myöten selän muodoille. Patjaksi valikoitui Tempur:in Original Breeze. Patja on kova ja hengittävä. Koenukuttuani patjan se tuntui välittömästi oikealta ratkaisulta. Mukaan tulee myös petauspatja sekä tähtityyny, joka tukee niskaa ja hartioita.

Nukkumisominaisuuksiensa lisäksi Tempur tarjoaa myös 15 vuoden takuun patjoilleen. Takuu takaa, että patja ei painu käytössä. Tarkemmat tiedot löytyvät valmistajan sivuilta.

Takuu antaa kuvan laadusta, johon muut eivät pysty vastaamaan!

Makuulavetista on tulossa täydellinen leponurkkaus. Tästä kuvia piakkoin!

———————————————————————————

product-logo_mustang

Mustang toimitti mahtavan Albany grillin!

Työmaalla tapahtui välittömästi ruokavalion muutos. Ensimmäisen viikon ajan söin miltei yksinomaan grillissä laitettua ruokaa. Merkittävä muutos tapahtui myös talkoolaisten ilmestymisaktiivisuudelle.

Grilliä on varjeltu työmaa-ajan hieman syrjemmässä mutta pian rakennuksen valmistumisen jälkeen se pääsee pihan aitiopaikalle.

Tästä tarkempia kuvia piakkoin.

20150429_013641
Iltapala valmistumassa talkoolaisille.

———————————————————————————

Huiskula kukka koulu 1909 vihreä cmyk

Huiskula on suomalainen vuonna 1934 perustettu perheyritys, joka kasvattaa ja maahantuo kukkia ja kasveja. Kasvihuonepinta-alaa löytyy viisi hehtaaria.

Huiskulasta pian lisää. Huomenna suuntaamme heidän tukkuun valitsemaan kasveja ja kukkia.

hortensia-maljakossa-ikkunalla-th_csbl

———————————————————————————

FDS_logo_web

Finnish Design Shop on loistava paikka selata ja hankkia design-tuotteita. Finnish Design Shop toimittaa mm. Artemide valaisimet mallikappaleeseen. Olen pitkään ihaillut kyseisiä valaisimia. Niissä yhdistyy todella hienolla tavalla tekniikka ja puhdas kauneus.

12Artemide_iso-350

Esteettisten ominaisuuksiensa lisäksi valaisimet ovat erittäin laadukkaat, ne eivät valu asetetusta korkeudesta ja liitokset ovat jämäkät ja laadukkaan tuntuiset.

Valaisimien lisäksi kaupasta löytyy mittava määrä design-tuotteita laidasta laitaan. Mallikappaleeseen valikoitui kaikkea pientä vaateripustimista saunan lyhtyyn.

———————————————————————————

swedese2

Swedese on ruotsalainen huonekaluvalmistaja, jonka valikoimiin kuuluu ehdoton design-klassikko Lamino tuoli.

Lamino tuoli on kerrassaan loistava istua ja sen lisäksi se on ilmava ja kevyt – ilo silmälle.

Unelmissani on ollut pitkään Lamino tuoli ja rahi tammirunkoisena ja vaalean harmaalla lampaan karvalla. Nyt se unelma vihdoin toteutuu.

Lamino

Swedesen tuotteita ja Lamino tuolia myy Suomessa mm. Finnish design shop.

———————————————————————————

 

Genelec_logo

Genelec on suomalainen poikkeuksellisen laadukkaiden kaiuttimien valmistaja.

Genelec toimitti mallikappaleeseen neljä Genelec G Three Aktiivinen 2-tiekaiutinta. Kaksi näistä tuli yläkertaan, tv-tason molemmin puolin ja kaksi kiinnitettiin alakerran kattoon. Värit valittiin valaisimien mukaan, ylhäällä valkoiset alhaalla mustat.

Tuskin maltoin odottaa, että asennus olisi valmis. Testasimme kaiuttimet välittömästi. Ero entisiin tavanomaisiin kaiuttimiin oli huikea.

Ei tarvitse olla hifisti, että eron todella huomaa.

Näistä kohta kuvia kun tv-taso valmistuu.

———————————————————————————

vallila_mustatausta

Verhojen tulo rakennukseen muuttaa rakennuksen työmaasta kodiksi.

Vallila Interior toimittaa rakennuksen tekstiilit. Verhot, matot, pussilakanat ja keittiön pientekstiilit.

Kokonaisuuteen kuuluu myös verhojen mittaus- ja asennuspalvelu. Tekstiilien merkitys rakennuksen sisustuksessa ja arkkitehtuurissa on olennainen. Kävimme Vallilan kanssa läpi millaista sisustusta haluamme luoda. Vallila vaikutti rakennuksen ilmeeseen merkittävästi, itse olisin aluksi päätynyt yksinkertaisempaan ilmeeseen mutta Vallila sai minut vakuutettua pirteemmän ilmeen kannalle.

Vallila onnistui tuomaan pirteyttä rakennukseen tekstiiliensä välityksellä. Alakerran verhoiksi valitsimme Caranbola-kankaan mustavalkoisella taustalla, punavihrein linnuin. Yläkertaan valitsimme Caranbola-kankaan sinisenä. Yläkerrassa on myös toiset verhot, siniset Pilvi-verhot, jotka päästävät valoa lävitseen mutta luovat yksityisyyttä. Yläkerran matto on turkoosi Glorya matto ja alakerrassa beige Syvämeri matto.

Keittiön välitilassa kokeilemme Vallilan Kuiske kuvion saattamista laserleikattuna lentokonevanerille. Tästä lisää myöhemmin.

verhokuva
Kuva yläkerrasta verhojen saapumisen jälkeen.

———————————————————————————

narvi

Narvi on laadustaan tunnettu suomalainen kiuasvalmistaja.

Vaikka mallikappaleessa ei omaa saunaa olekkaan, löytyy mallikappaleen tontilta kerrassaan mahtava 1920-30 lukujen taitteesta oleva idyllinen pihasauna.
Tämä sauna oli itselleni aikoinaan ostopäätöksen varmistava seikka.

Suomalainen unelma. Pihasauna luo suuren ja vaikuttavan kontrastin urbaanin ja modernin rakennuksen osana.

Saunalla on ollut tärkeä rooli työmaa-aikana. Vilvottelutila on palvellut välillä varastona ja sauna on tarjonnut talkoolaisille rentouttavia hetkiä raskaiden kivitöiden jälkeen. Nyt sauna on tarkoitus kunnostaa. Saunassa on jo uudet lauteet. Kiuas alkaa kuitenkin olla jo aikansa nähnyt. Siinä on halkeamia ja se savuttaa. Kiuas tarjoaa kyllä vielä upeat löylyt jos sen salat taitaa.

Huonolla kiuasvalinnalla voi pilata hyvän saunan. Koska sauna on yksi parhaista (ellei jopa paras) kokemistani saunoista, on tärkeätä että kiuas valinta osuu nappiin.
Tutkimme Narvin kanssa saunan kiukaan mitoitusta. Ensiksi laskimme kuutiot, sitten huomioimme vielä heppoiset seinärakenteet ja pienen ikkunan. Päädyimme lopputulokseen, että kiukaan täytyy olla melko tehokas.

Lylymestari_334
Huolellinen valintaprosessi päätyi Narvin Löylymestariin. Kiukaan asennus on piakkoin ja lisäilen kuvia heti kun kiuas on paikoillaan.

———————————————————————————

iittala_logo

Iittala vastaa mallikappaleen astiastoista. Iittalan Sarjaton on kaunis, ajaton ja rauhallinen astiasarja, joka sopii hyvin keittiön ilmeeseen ja kodin sisustukseen.

Tästä kuvia piakkoin!

———————————————————————————

fiskars_logo_1200wide

Fiskars vastaa mallikappaleen keittiövälineistä. Fiskarssin Functional Form sarja on tunnettu laadukkaista ja käytönnönläheisistä ruuanlaittovälineistä.

Tästä kuvia piakkoin!
———————————————————————————

woodsaver

Woodsaver on yhden miehen puusepänliike. Einari Saarinen valmistaa mallikappaleen kylpyhuoneen kiinteän allastason säilytystiloineen. Pienien mittojen ja taivutetun muotonsa vuoksi ratkaisua ei löytynyt tavanomaisista tuotteista. Näin saavutettiin tilaan ja rakennuksen teemoihin hyvin sopiva kaluste.

Yhteistyö ei jäänyt pelkästään kylpyhuoneeseen. Olin hyvin tyytyväinen kylpyhuonekalusteen laatuun ja hintaan, joten tilasin mallikappaleeseen myös hyllykön. Katsoimme yhdessä mittoja sekä tyyliä ja tämän jälkeen annoin vapaat kädet työhön.

Hylly on kierrätetystä puusta tehty ja sopii mainiosti rakennuksen sisustukseen sekä teemoihin. Oiva esimerkki siitä kuinka custom-huonekalut mahdollistavat sisustuksen juuri sellaiseksi kuin itse haluat.

hylly
Kuva hyllyköstä.

———————————————————————————

novapak_logo

Novapak Oy valmistaa mallikappaleen yläkerran sohvan. Novapak OY on suomalainen sohvavalmistaja, joka tunnetaan laadusta ja ajattomuudesta.

Easy sohva pisti silmään heti sohvia selatessani. Maltillisella tavalla retro sohva kestää katseita ja aikaa. Se pistää silmään – mutta ei kuitenkaan liikaa.

Sohva on kevyen näköinen, ilmava – mutta kuitenkin huvin jämäkkä istua.

sohva
Kuva sohvasta paikallaan.
———————————————————————————

Lisää tulossa!